Kosta Dorada

Izaberite svoj smeštaj

Hoteli

Kosta Dorada

Kosta Dorada (katalonski Costa Daurada) ili Zlatna obala je oblast u španskoj pokrajini Kataloniji, koja se prostire južno od Barselone, u dužini od 216 km, sve do ušća reke Ebro u Sredozemno more.

Naziv je dobila po dugim peščanim plažama, koje pokrivaju oko 800 ha obale i zajedno sa Kosta Bravom (severno od Barselone) predstavlja turističku regiju koja je po raznovrsnoj ponudi hotela veoma popularna u Španiji.

Katalonske planine, koje se pružaju paralelno sa obalom regije Kosta Dorada, štite primorje od provale hladnih vazdušnih masa, te se tako ova oblast odlikuje prijatnom mediteranskom klimom, pogodnom za boravak tokom cele godine i idealnom ukoliko želite letovanje u Španiji.

Pitomi pejzaži ispunjeni šumama, maslinjacima, vinogradima, gradovima sa značajnim kulturno-istorijskim vrednostima, kristalno čisto more, raznovrsna ponuda hotela, razlog su zbog koga regiju Kosta Dorada godišnje poseti preko 3 miliona turista. 

Letovanje na Kosta Doradi možete iskoristiti i za posetu Barseloni do koje je organizovan autobuski prevoz više puta dnevno.

  • Obilazak Barselone
  • Poseta zabavnom parku „Portaventura“
  • Krstarenje luksuznim katamaronom
  • Obilazak provincije Taragon