Sardinija

Izaberite svoj smeštaj

Hoteli

Sardinija

Sardinija je jugozapadna, ostrvska pokrajina Italije, smeštena u zapadnom Sredozemlju. Najbliže kopno ostrvu Sardinija je francusko ostrvo Korzika, koja je udaljena svega 11 km severno. Istočna obala ostrva Sardinija izlazi na Tirensko, a južna i zapadna na Sredozemno more. Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru, nakon Sicilije. 

Prestonica i najveći grad je Kaljari (Cagliari), koji se nalazi na jugu ostrva.

Duge peščane plaže, bujna mediteranska vegetacija, kristalno čisto more, romantične uvale i brojni kulturno-istorijski spomenici uveriće Vas da je Sardinija destinacija za letovanje na koju ćete poželeti da se vratite.

Posebno je atraktivna lokalna gastronomija, koja se bazira na siru, paradajzu, maslinovom ulju, ribi i morskim plodovima, a u kojima ćete svakako uživati ukoliko Sardinija bude Vaš izbor destinacije za letovanje.

Sardinija ima više sunčanih dana od bilo kog drugog dela Italije i leži najdalje od kopna u odnosu na bilo koje drugo mediteransko ostrvo.

Izraz „stara Evropa” prikladnije pristaje Sardiniji nego bilo kom drugom delu našeg kontinenta. Neotkrivena od strane turizma sve do 1960-ih, Sardinija i dalje živi u drugoj eri, naizgled netaknuta vremenom.

Tradicija, očuvana priroda, autentičan izgled, plaže koje još zovu i “evropski Karibi” i to što je upravo Sardinija omiljeno mesto za letovanje holivudskih zvezda, najkraće opisuje ovo ostrvo koje ima tako mnogo da ponudi. 

  • Obilazak ostrva Korzika
  • Arhipelag La Madalena
  • Obilazak Smaragdne obale ili „Kosta Smeralda“
  • Vožnja brodom i Neptunova pećina
  • Obilazak grada Kaljari – glavni grad Sardinije