Budva

Izaberite svoj smeštaj

Hoteli i Apartmani

Budva

Usponi velikih mediteranskih kultura obeležili su duh ovog grada, koji se oseća i danas, kada je Budva izrasla u jedinstveni turistički biser ovog dela Jadrana.

Kao turistička destinacija ovaj grad je poznat od davnina – prvi turisti ovde su stigli još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i “metropolom turizma” jer je najposećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposećenijih na Jadranu.

 

Ono što privlači ljude i dovodi ih u Budvu je pre svega nešto što je priroda darovala ovom kraju, a to je neponovljiva lepota sunca, mora, kao i niz bisernih plaža u podnožju planina.

Turistički sadržaj ovog grada obogaćuju i tradicionalne manifestacije kulture, zabave, nauke. Posebna priča je noćni život po kome je Budva takođe poznata, njene ulice i trgovi žive do duboko u noć i ako se prepustite budvanskoj večeri i krenete za ritmom koji vam srce diktira, sigurno će vam se dogoditi sjajna zabava.

Na kraju, tu je i tradicionalno gostoprimstvo koje ce Vaš boravak ovde učiniti još ugodnijim.

Grad teatar jedna je od manifestacija po kojoj je Budva prepoznatljiva na prostorima bivše Jugoslavije i u Evropi, a osnovan je sa ciljem da poboljša turističku ponudu.

Krajem juna međunarodni muzički festival “Pesma Mediterana” okuplja brojna poznata imena iz sveta muzike, od kojih većinu tokom čitavog leta možete sresti u metropoli turizma, a održava se tri noći na Trgu Slikara ispred zidina Starog grada.